A projektről

Zirc - zöld város a Magas-Bakonyban

Városunk a Magas-Bakony központi települése, fontos közlekedési, közigazgatási és turisztikai létesítményekkel. A város központi terén található a Zirci Ciszterci Apátság épületegyüttese.

A Rákóczi tér részben már az elmúlt évtized során felújításra, átalakításra került, az Apátság előtti rész azonban eddig nem került sorra. Jelen projektünk egyik elemeként ezen térrész kerül megújításra: az Apátsághoz és a városközponthoz illő gyalogutak kerülnek kialakításra, ezzel egyidejűleg megváltozik a terület közlekedési rendje. Revitalizáljuk a zöldfelületeket, a mostani zöldfelület megújításával használható pihenőterületet biztosítva a helyi lakosságnak és az ide látogatóknak egyaránt.

Projektünk másik elemeként, gazdaságfejlesztési céllal helyi termelői piac kerül kialakításra a városközponthoz közel, a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház hátsó udvarában, az áruház mögötti parkolóból megközelíthetően. Itt a helyi és térségi termelők megfelelő körülmények között tudják terményeiket értékesíteni, és a helyi lakosság is hozzájuthat a helyi termékekhez.

A projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-16-VE1-2017-00002

Kedvezményezett: Zirc Városi Önkormányzat

Támogatás összege: 225 017 434 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Támogató alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt tervezett befejezése: 2022. 11. 15.